Sopphøst

Å gå tur i skogen på sopptur er for meg rekreasjon og sjelefred, mental hvile. Kall det hva du vil :) Det vil si, det er det nå. Før syntes jeg høsten var noe herk.... Sommeren var over, og det var ulidelig lenge til våren og sommer igjen. Jeg HATER vinteren, å fryse, å måtte ha på meg klaustrofobisk mye klær....er jo et prosjekt i seg selv å ta av og på seg så mye klær. Men, etter at en venninne lurte meg med ut i skogen på sopptur for noen år siden, ble jeg heeelt hekta. Jeg gleder meg nå til høsten. Det å gå rundt i skogen, ikke tenke på annet enn å se etter sopp......DET gir sjelefred det! En pause fra alle tankene som til en hver tid invaderere hodet mitt som en lite sjenert syklon.

Min gode gamle kurv er velbrukt. Våte, glatte skoger har medført noen sanktsveisdanser og mislykkede saltoer, hvor kurven har fått lide og tåle umenneskelige påkjenninger. Har spjelket og tapet flere ganger. Får meg ikke til å kaste min gamle venn ;)

Enorme mengder med kremle i alle farger denne sensommeren. Da det finnes maaange forskjellige kremler er det kjekt å ha med en enkel liten soppbok :)

Når stien har blitt en bekk,

og bekken har blitt en stri elv...

Da blir det ingen tur over for å se etter de store kantarellene

denne gangen ;)

Sopphøst